Tlačová správa k otvoreniu Štúdia Olympia

OTVORENIE ŠTÚDIA OLYMPIA
Divadlo Nová scéna

Tlačová správa, Bratislava, 20.september 2013
Divadlo Nová scéna dňa 26.septembra 2013 o 19.30 hod. slávnostne otvorí ŠTÚDIO OLYMPIA, nový komorný divadelný priestor. Na otvorení sa zúčastnia minister kultúry SR Marek Maďarič, generálny riaditeľ DNS Juraj Ďurdiak a ďalší pozvaní hostia. Počas otvorenia DNS uvedie prvý zo série Šansónových večerov Jozefa Bednárika, na ktorom vystúpia Eva Pavlíková, Štefan Skrúcaný, Marcela Laiferová, Ivan Vojtek, Zoro Laurinc, Andrea Zimányiová, Pavol Plevčík a Jana Lieskovská, ktorých bude sprevádzať Candle Orchester Zity Orlickej.

„Verím, že otvorením komorného divadelného priestoru pritiahneme do Divadla Nová scéna tie skupiny divákov, ktoré ocenia klubovú atmosféru a blízky kontakt s umelcami. ŠTÚDIO OLYMPIA nám umožní uvádzať komorné predstavenia, koncerty, šansóny, monodrámy, rozhovory s umelcami, ktoré potešia náročnejšieho diváka", povedal generálny riaditeľ Divadla Nová scéna Juraj Ďurdiak.

Šansónové večery sa budú uvádzať dvakrát do mesiaca a budú koncipované ako recitál jedného umelca s hosťami. V ŠTÚDIU OLYMPIA sa postupne predstavia Sisa Sklovska, Marcela Laiferová, Zoro Laurinc, Eva Pavlíková, Viktor Horjan, Zuzana Krónerová, Katarína Hasprová, Andrea Zimányiová a ďalší umelci. Divadlo Nová scéna tak bude pokračovať v línii Šansón klubu Jozefa Bednárika, ktorý na Slovensku oživil šansón ako žáner.

Prvou divadelnou premiérou v ŠTÚDIU OLYMPIA bude 8.novembra 2013 komédia „Vyhadzovači" v réžii Štefana Kožku, v ktorej sa predstavia štyria mladí herci, členovia súboru DNS, Vladislav Plevčík, Dávid Hartl, Tomáš Majláth a Lukáš Pišta.